چاپ عکس بروی اشیاء
آنتی اکسیدان ها » اخبار زیبایی,لاغری,بهداشت,تناسب اندام-رازی
     
تماس با ما قوانین آخرین نظرات مطالب جدید صفحه اصلی
RSS sitemap

ہâٍîً نویسنده: masoud تاریخ تاریخ: 18 آبان 1387 بازدید بازدید: 3273

آنتی اکسیدان یکی از اجزای غذای سالم است و برای سلامتی بسیار مهم است. گاهی اجزای واکنش دهنده ای در بدن به وجود می آید که به نام رادیکال آزاد معروف می باشد.این رادیکال های آزاد می توانند سلول را تخریب کنند و یا در بدن استرس را به وجود آورند. آنتی اکسیدان از عمل رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و بدن را سالم نگاه می دارد.
از آنجا که رادیکال های آزاد به طور معمول در بدن تولید می شوند، پس باید آنتی اکسیدان وجود داشته باشد تا سلامتی بدن تضمین شود.
مرکبات و آب آن ها، سبزیجات برگ سبز(اسفناج، فلفل سبز، بروکلی، مارچوبه، گل کلم ، ترب و شاهی)، فلفل قرمز و زرد، گوجه فرنگی و آب آن، آناناس، طالبی و انبه.
غذاهایی که دارای ویتامین E می باشند، عبارتند از:
روغن سبزیجات نظیر: روغن زیتون ، دانه سویا و ذرت، دانه ها، غلات، جوانه گندم، برنج قهوه ای، جو، سیب زمینی شیرین، لوبیا، نخود، عدس و سبزیجات برگ سبز.
غذاهایی که دارای ویتامین A(بتا کاروتن) می باشند، عبارتند از:
هویج و آب آن، کدو حلوایی ، سیب زمینی شیرین، ماهی تن، طالبی، انبه، شلغم، چغندر، تخم مرغ ، لبنیات، پرتقال، بروکلی، بامیه، اسفناج، سیب زمینی شیرین، هویج، فلفل زرد و قرمز، توت فرنگی، زردآلو و ذرت.
غذاهایی که دارای سلنیوم می باشند، عبارتند از:
آجیل، جو، برنج قهوه ای، تخم مرغ، جوجه، لبنیات، سیر، پیاز، غذاهای دریایی ، ماهی تن، بیشتر سبزیجات، غلات و شیره قند.
غذاهایی که دارای روی می باشند، عبارتند از:
گوشت گاو، تخم مرغ، غلات، آجیل، ماست، ماهی، جگر، قارچ، گردو، دانه آفتابگردان و سویا.
غذاهایی که دارای مس می باشند، عبارتند از:
جگر، کاکائو، گیلاس، قارچ، غلات، ژلاتین، سبزی های برگ سبز، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، نخود، لوبیا، میوه های تازه و لبنیات.
کنگر، لوبیا، دارچین، پونه، زنجبیل، چای سبز، قهوه و شکلات سیاه نیز دارای آنتی اکسیدان می باشند.
مقدار مورد نیاز
انستیتوی
غذا و تغذیه، مقدار آنتی اکسیدان های لازم در روز را به ترتیب زیر بیان
کرده است. لازم به ذکر است که این مقدار ها برای افراد 2 تا 70 سال در نظر
گرفته شده است.

ویتامین A 300 تا 900 میکروگرم
ویتامین C 15 تا 90 میکروگرم
ویتامین E 6 تا 15 میکروگرم
سلنیوم 20 تا 55 میکروگرم

موسسه سلامتی توصیه کرده، برای اینکه سالم باشید باید روزانه 5 واحد میوه و سبزی استفاده کنید.
اعمال هر کدام از آنتی اکسیدان ها:
ویتامین E : کلسترول بد خون را پایین می آورد، از تشکیل لخته خون جلوگیری می کند و سلامتی پوست، چشم، کبد و ... را باعث می شود.
ویتامین C : کلسترول بد خون و تری گلیسیرید را پایین می آورد و کلسترول خوب را بالا می برد و از سرطان نیز جلوگیری می کند.
ویتامین A: از سرطان حنجره، بیماری های قلبی و بیماری های چشمی جلوگیری می کند.
سلنیوم : در بهتر عمل کردن غده تیروئید نقش دارد.
روی : در سلامت پوست و مو و درست عمل کردن ویتامین A و درتولید مثل نقش بسزایی دارد.
مس : از کم خونی جلوگیری می کند و در سیستم اعصاب دخالت می کند و برای درست عمل کردن ویتامین C ضروری می باشد.
"بیایید خداوند را شکر کنیم که به ما همه نوع نعمتی برای سالم زندگی کردن داده است."

ویتا مینها چیستند ؟
ویتامینها مواد آلی و پیچیده ای اند که مقدار کمی از آنها برای انجام بسیاری از اعمال بدن لازم است ـ معمولاً فقط چند میلی گرام یا میکروگرام از ویتامین ها برای تامین نیاز های روزانه مورد نیاز است اما این مقدار کم برای سلامتی بدن بسیار ضروری است ـ بدن انسان نمی تواند اکثر ویتامین ها را بسازد از از طریق تابش نور خورشید بر روی Dاینرو باید از طریق مواد غذائی به بدن رسانده شود ـ گرچه ویتامین
از آمینه ترپیتوفان ساخته شود ـBپوست ساخته میشود و مقدار کمی از ویتامین
ویتامین ها عملکرد های گوناگون در بدن دارند برخی از آنها جزء مهم و ضروری انزایم ها استند ـبعضی از ویتامین ها انتی اکسیدان استند از صدمه رساندن آکسیژن به بدن ممانعت میکنند ـ
به عنوان یک حفاظت کننده هورمونی عمل میکند ـDو ویتامین
اگر به علت رژیم غذائی نا درست یا تغذیه غلط و شرایط جسمانی نا مطلوب ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد برخی از علایم مریضی ظاهر میشود و میتواند به بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین منجر شود ـ
ویتامین ها به دو گروه تقسیم میشوند ـ ـ ـ ویتامین های محلول در چربی و ویتامین های محلول در آب ـ ویتامین ها بنام حروف الفبا لاتین نامگذاری شده اند اما هم اکنون ویتامین ها را با نام کیمیاوی آنها میشناسند
ویتامین آ ـ ـ ـ ـ
به ضعف بینائی کاهش دید در نور کم A برای رشد و نمو طبعی بدن ضروری است ـ کمبود ویتامین A ویتامین
در غذا های باretinol و سر انجام به کوری منجر خواهد شد ـ ویتامین آ به دو صورت یافت میشود ـ ـ رتینول
منشاء حیوانی و کاروتنوئیدها در غذا های تهیه شده از منابع گیاهی که بتا کارتون معروف ترین آنهاست ـ
بتاکارتن در بدن می تواند به ریتنول تبدیل شود ـ شش میلی گرام بتاکاروتن برابر یک میلی گرام رتینول است ـ
مصرف بیش از حد ریتنول می تواند سبب مسمومیت شود بویژه برای جنین زنان حامله بسیار خطرناک است
به همین دلیل به زنان حامله توصیه میشود که از مصرف ویتامین آ با فیصد بالا اجتناب کنند مگر اینکه توسط
داکتر متخصص تجویز شود ـ جگر و غذاهای تهیه شده از آن حاوی مقادیر بسیار بالای از ویتامین آ استند ـ
شیر پنیر و مسکه هم از منابع جذب رتینول استند ـ کاروتن ها در شیر زردک سبزیجات با برگ های سبز تیره
و میوه های نارنجی رنگ مثل زردآلو یافت میشود ـ در برخی کشور ها مانند انگلستان بر اساس قانون
غنی شود ـ D و A مارگرین یعنی مسکه گیاهی باید با ویتامین ها
ویتامین بی1
تیامین برای آزاد سازی انرژی از کربوهیدرات ها مورد نیاز است ـ مقدار مورد نیاز به مقدار B1 ویتامین
مصرف کربوهیدرات ها بستگی دارد ـ کمبود تیامین موجب بیماری بری بری میشود که نوع اختلال در دستگاه
عصبی است و در جوامعی رخ میدهد که برنج غذا اصلی آنها ست ـ
در غلات چهارمغز بادام فندق و گوشت یافت میشود ـ در بعضی کشور ها آرد سفید و قهوه ای و B1 ویتامین
غنی می شوند ـB1 غلات صبحانه با ویتامین
Bویتامین 2
برای آزاد سازی انرژی از کربو هیدرات ها و چربیها مورد نیاز است ـ با اینکه مریضی خاصی Bویتامین 2
در اثر کمبود این ویتامین به وجود نمی آید اما کمبود آن منجر به خشکی و چین خوردگی پوست در اطراف
دهان و بینی می شود ویتامین بی اضافی از طریق ادرار دفع می شود
Bویتامین 6
در میتابولیسم پروتین ها نقش مهمی دارد ـ کمبود این ویتامین ممکن است در اثر بیماری و اثرات جانبیBویتامین 6
می تواند مضر باشد ـ Bدوا ها ایجاد شود ـ مصرف بیش از حد تابلیت های ویتامین 6
در انواع غذا ها یافت می شود و گوشت گوساله ماهی و مرغ منابع غنی آن هستند ـ Bویتامین 6
ویتامین 12
Bدر تشکیل سلول های خون ولایه های خارجی سلول های عصبی به کار می آید ـ کمبود ویتامین12 Bویتامین 12
در رژیم غذائی Bدر رژیم غذائی افراد به ندرت اتفاق می افتد ـ اما اغلب در گیاه خوران که هیچ گونه ویتامین12
می تواند به علتBدیده نمی شود بوجود می آید مگر آنکه به صورت مکمل غذائی استفاده شود ـ کمبود ویتامین12
لازم است ایجاد شود و منجر به نوعی کم خونی که منتهی به بزرگBیک عامل درونی که برای جذب ویتامین 12
شدن گلبولهای سرخ و آسیب دیدن به دستگاه عصبی می شود ـ
منحصراً در منابع حیوانی وجود دارد گر چه برخی از جلبکها و باکتریا ها می توانند این ویتامین را Bویتامین12
بسازند ولی به صورتی نیست که بدن انسان بتواند از آنها استفاده کند ـ در برخی کشور ها غلات صبحانه را با این
ویتامین غنی می سازند
C ویتامین
یک ویتامین محلول در آب است که برای تولید کلاژن پروتین موجود در بافت پیوندی مورد نیاز است و Cویتامین
همچنین در جذب آهن از منابع گیاهی کمک می کند ـ کمبود شدید این ویتامین منجر به مریضی اسکوربوت می شود
خونریزی لثه ها التیام نیافتن زخم ها و صدمه به استخوان ها و دیگر بافتهای بدن از علایم این بیماری است ـ
سریعتر به مصرف می رسد ـ سگرت کشیدن می تواند یک Cاگر بدن تحت استرس و فشار روحی شدید باشد ویتامین
کافی باشد ـ Cاسترس باشد و افراد سگرتی باید غذا ها و نوشیدنی های را مصرف کنند که حاوی ویتامین
برخی افراد مقادیر بسیار زیاد ی از این ویتامین مصرف می کنند زیرا ادعا می شود که از بروز سرما خوردگی
جلوگیری یا آنرا مداوا می کند اما این مطلب هنوز به اثبات نرسیده است ـ
بر علیه برخی از سرطانها و بیماری های قلبی یک نقش حفاظتی دارد و احتمالاًCشواهد نشان می دهد که ویتامین
این توانائی به خواص انتی اکسیدنی آن مربوط می شود برای اضهار نظر قاطع در این مورد اطلاعات بیشتری لازم
منحصراً در غذا هایی که منابع گیاهی دارند یافت می شود و شیر تازه و جگر حاوی مقادیر اندکی Cاست ـ ویتامین
از این ویتامین هستند
Dویتامین
در غذا ها به دو صورت یافت می شود ـ کلی کلسیفرل و در مقادیر بسیار کم به صورت ارگوکلیسفرل ـDویتامین
در کنترول Dدر جگر فعال شده و در گرده ها دستخوش تغیرات بیشتری می شود ـ این شکل جدید ویتامین Dویتامین
از طریق تابش اشعه ماواراDمقادیر کلسیم جذب شده توسط روده به عنوان یک هارمون عمل می کند ـ ویتامین
برای اکثر مردم است زیرا غذا ها کمی حاوی Dبنفش بر روی پوست نیز ساخته می شود و این بهترین منبع ویتامین
مقادیر کافی این ویتامین هستند ـ
در کودکان به نرمی استخوان Dبرای استحکام بافت استخوانها هم بسیار ضروری است ـ کمبود ویتامین Dویتامین
و در بزرگسالان به درد و ضعف عضلات منجر می شود
Eویتامین
متعلق به گروهی از ترکیبات است که توکوفرول نامیده می شوند الفاتوکوفرول فعالترین آنهاست ـ این E ویتامین
ویتامین به عنوان یک انتی اکسیدان از اکسیداسیون لیپید ها در غشای سلولی جلوگیری می کند ـ
مورد نیاز در رژیم E می تواند خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهد ـ مقدار ویتامین E ویتامین
غذائی به مقدار مصرف اسید های چرب اشباع نشده بستگس دارد ـ
از آنجا که روغنهای گیاهی منابع غنی هر دو هستند کمبود این ویتامین بندرت پیش می اید
K ویتامین
در هر دو نوع غذاهای تهیه شده از منابع گیاهی و حیوانی یافت می شود و از طریق باکتریا های موجودK ویتامین
برای لخته شدن خون ضروری است ـ کمبود این ویتامین در بزرگسالان بهK در روده هم ساخته می شود ـ ویتامین
ندرت اتفاق می افتد ـ اما گاهی در نوزادان تازه به دنیا آمده دیده می شود ـ برای پیشگیری از این امر باید به نوزادان
داده شود ـ K به طور معمول و مرتب ویتامین
استفاده از گیاهان دارویی به منظور درمان با تاریخ زندگی انسان هم زمان بوده است. انسان در تمام دوران تاریخی چاره ای جز توسل به گیاهان نداشت. اگر چه در نیم قرن گذشته استفاده از داروهای شیمیایی و سنتزی به شدت رواج یافت ولی به سرعت آثار زیان بار آنها بر زندگی آنها سبب گرایش مجدد به گیاهان دارویی گردید، و این نکته که توسل به گیاهان دارویی همواره در طول تاریخ یکی از روشهای موثر درمان بوده است، به خوبی روشن است. تاریخ طب در کشور ما مربوط به دوره آریایی می باشد و اوستا (۶۵۰۰ ق.م) اولین کتابی است که از گیاهان دارویی سخن گفته است. به نقل از اوستا اولین پزشک ایرانی تریته پدر گرشاسب پهلوان بوده است که از کاربرد گیاهان دارویی و عصاره آنها اطلاع داشته و مقام او در طب نظیر مقام ایمهوتپ (۳۵۰۰ ق.م) در مصر باستان، انقلبیوس در یونان و آسکولانیوس در روم(سه رب النوع درمان) بوده است. قدیمی ترین گیاه دارویی در طول تاریخ ” هوم” گیاه مقدس آیین زرتشت بوده است. در کتابهای پهلوی هوم را سرور همه گیاهان و استفاده از آن را باعث عمر جاویدان می داند. تاریخ استفاده دارویی از پیاز و ادویه به ۴۵۰۰ ق.م و به نقل از هردوت استفاده از گیاهان دارویی میرح (Commiphora)، کاسیا (Cinnamomu) سیناموم (Cinnamimum Zylanica) آنیز (Pinpimella anisum) مارجورام (Oroganum margorana) در مومیایی کردن اجساد به ۵۲۰۰ ق.م می رسد. قدیمی ترین کتاب چینی منسوب به شینون (۲۸۰۰ ق.م) ۱۰۰۰ گونه دارویی را شرح داده، ماردوکاپالیدین (۷۱۰ ق.م) ۶۴ گونه دارویی را کشت نموده است، در الواح سومری چگونگی کشت گیاهان را شرح داده، بقراط (۳۷۷ ق.م) کاربرد دارویی ۴۰۰ گونه دارویی را شرح داده است. ظهور دانشمندانی نظیر سقراط، دیوسکورید، رازی، هروی، ابن سینا، ابوریحان بیرونی، جرجانی، خاندان بختیشوع سبب گسترش این علم در جهان گردیدند
گیاهان دارویی رستنیهایی با تاریخچه جالب توجه و ممتاز هستند. علاوه بر قدمت، گستره نفوذ این گیاهان در تاریخ ادیان و ملتها بسیار شایان توجه است بطوریکه در جای جای حوادث مهم تاریخی، سیاسی، اجتماعی و دینی، این گیاهان قرین توجه بوده و یا منجر به بروز حوادث مهمی شده اند. در بوندهشن (دایرةالمعارف زرتشتیها) به اسامی فرشتگان اداره کننده روزهای یک ماه اشاره شده که با نام گیاهان دارویی انطباق دارد، زعفران و نسترن از آن جمله اند. در سوره دهر، آیات پنجم و ششم می خوانیم “نیکوکاران عالم در بهشت شرابی نوشند که طبعش در لطف رنگ وبوی کافور است. در تاریخ اسلام، نام یهود بنی قریظه با حوادث مهم صدر اسلام قرین است. در زبان عربی یکی از نامهای درخت اقاقیا، قریظه است. بنی قریظه نام طایفه ای از یهود بوده که در ابتدا به شغل دباغی اشتغال داشته اند و از این گیاه در فرآوری پوست استفاده می کرده اند. امروزه می دانیم که تاننها گروهی از مواد موثره هستند که در رسوب پروتیین نقش دارند و این اثر باعث خاصیت میکروب کشی، ضد خونریزی و انقباض بافتهای مختلف می شود. بنا براین برای رسوب دادن پروتیین پوست، در دباغی مورد استفاده قرار می گرفته است. از دیگر گیاهان دارویی سس است که در زبان عطاران و منابع طب سنتی به افتیمون معروف است که نام اخیراز صفت گونه ای در نام علمی آن گرفته شده است. از خواص درمانی این گیاه در درمان بیماریهای دماغی استفاده می شود. علاوه بر منابع طبی در متون ادبی هم از این گیاه نام برده شده است. با جستجو و دقت درمنابع دینی، تاریخی و ادبی، اسامی گیاهان دارویی، وجوه تسمیه و حوادث مرتبط با این گیاهان به وفور به چشم می خورد. بنابر این در کنار توجه فزاینده ای که به خواص درمانی این گیاهان می شود لازم است جهت آشنایی بیشتر نسل جوان با این وجوه تسمیه بررسیهای جامع تری انجام گیرد و حلقه های مجزای دانش بشری مربوط به گیاهان دارویی انسجام و اتصال بیشتری پیدا نماید
مهندسی ژنتیک در گیاهان دارویی
گیاهان منبع مهمی از دارو در طی هزارن سال می باشند. حتی امروزه، مرکز سلامت جهانی تخمین زده است که بالاتر از ۸۰درصد از مردم هنوز بر روی درمانهای سنتی مثل استفاده از علف ها تکیه دارند. گیاهان دارویی منابع خیلی مهمی از داروهای حفاظت کننده ی زندگی برای اکثریت جمعیت جهان می باشد. روش های بر پایه ی بیوتکنولوژی برای انتخاب, دستورزی و حفظ ژنوتیپ های بحرانی گیاهان دارویی مهم می باشد. باززایی درون شیشه ای, پتانسیل خیلی قوی را برای تولید گیاهان با کیفیت بالا از لحاظ دارویی دارا می باشد. حفاظت سرمایی یک روش حفاظت در مدت زمان طولانی, در نیتروژن مایع است و فرصتی را برای حفظ گیاهان دارویی در معرض خطر مهیا می کند. تولید درون شیشه ای متابولیت های ثانویه با کشت سوسپانسیون سلولی گیاه در گیاهان دارویی مختلف گزارش شده است. بیوراکتورها یک قدم کلیدی در تولید تجاری متابولیت های ثانویه به وسیله ی بیوتکنولوژی هستند. انتقال ژنتیکی (انتقال ژن) ممکن است یک راه قوی برای افزایش تولید متابولیت های ثانویه ی جدید می باشد. بخصوص به وسیله ی اگروباکتریوم ریزوژینس که باعث القای ریشه های مویین می گردد. روشهای اصلاحی در گیاهان دارویی بطور کلی به دو دسته سنتی (انتخاب توده ای، ‌دورگ گیری و زراعت متابولیتی) و مدرن (تغییر در ساختار ژنتیکی) طبقه بندی می شوند. استفاده از مهندسی ژنتیک متابولیتهای ثانویه شامل ایجاد جهش،‌انتقال ژن (استفاده از باکتری اگروباکتریوم و تفنگ ژنی)،‌دستکاری تنظیم کننده های نسخه برداری ژنها و کشتهای درون شیشه ای می باشد که نتیجه این تکنیکها،‌ایجاد گیاهی ترانس ژنتیک (تراریخته) و پدیده زراعت مولکولی گیاهان دارویی خواهد بود
جهش، فرآیندی است قابل توارث که موجب تغییر دایم مجموع توارثی سلول شده و نهایتا موجودی زنده با ویژگی‎های جدید ژنتیکی را بوجود می‎آورد که به موجود جدید موتان گویند. یکی از عوامل اصلی تکامل در گیاهان جهش یا موتاسیون است. همراه با دورگ‎گیری و بیوتکنولوژی، جهش با ایجاد تنوع مواد اولیه برای گزینش را فراهم می‎آ‎ورد. از جهش در اصلاح نباتات استفاده زیادی شده است و تعداد زیادی واریته جدید از این طریق اصلاح یافته‎اند. به عنوان مثال تا سال ۱۹۸۲ تعداد واریته‎های موتان معرفی شده به ۳۲۷ موتان رسید که این تعداد در حال حاضر چند برابر شده است. برای ایجاد جهش می‎توان از جهش‎زاهای فیزیکی مثل پرتوهای گاما و ایکس و جهش‎زاهای شیمیایی مثل اتیل متان سولفونات، دی متیل سولفات و غیره استفاده کرد. در سازمان انرژی اتمی ایران تسهیلات استفاده از اشعه گاما برای اهداف اصلاح نباتات فراهم است. اصلاح گیاهان دارویی در ایران در آغاز راه است. با استفاده از تکنیک‎های به‎نژادی مثل جهش مصنوعی امکان اصلاح گیاهان دارویی با عملکرد و ماده موثره بالا عملی است. سرعت اصلاح در این روش به ویژه برای گیاهانی که با بذر تکثیر می‎یابند بیشتر خواهد بود.

گیاهان زینتی
گیاهان زینتی بخشی از کل گیاهان موجود در دنیا هستند که بر اساس سلیقه انسان و دارا بودن خصوصیات ویژه ای از جمله رنگ، شکل اندازه گل، برگ و ساقه جزء گروه گیاهان زینتی قرار داده شده اند. یک گیاه را نمی توان به یک گروه خاصی از گیاهان محدود و منحصر نمود. با توجه به این امر مشاهده می شود که روز به روز تعدادی از گیاهان، از یک گروه به گروه دیگری وارد می شوند و بر تعداد گیاهان مشترک در بین گروه های مختلف افزوده می شود. با افزایش شناخت جنبه های مخاطره آمیز و مسمومیت زا در ارتباط با مصرف بی رویه مصرف داروهای سنتزی، علاقه به استفاده داروهای گیاهی در تمام دنیا رواج پیدا کرده است. بسیاری از گیاهان زینتی که هم اکنون در فضاهای شهری مورد استفاده قرار می گیرند، دارای ارزش دارویی می باشند که با شناخت این گیاهان زینتی چند منظوره و استخراج مواد موثره آنها از این گیاهان حداکثر استفاده می گردد. هم اکنون بالغ از ۳۰۰۰۰۰ گونه گیاه زینتی وجود دارد که بیش از ۱۰۰۰۰ گونه به عنوان گیاهان دارویی شناخته می شوند.. از نمونه های بارز گیاهان مورد نظر می توان به موارد زیر اشاره نمود: زنبق(ریزوم)، گل حسرت(پیاز)، سرخس(ریشه) سنبل الطیب(ریشه)، گل صابونی(برگ و ریشه)، عروسک پشت پرده(میوه)، شاهپسند(برگ)، گل انگشت دانه(برگ)، گل سرخ(میوه)، همیشه بهار(گل و برگ)، گل برف یا موگه(گل، برگ و ساقه های زیر زمینی)، بنفشه معطر و سه رنگ(تمام قسمتهای گیاه)، شب بوی خیری(برگ، دانه و گل)، گل صد تومانی(ریشه)، لادن(برگ،گل و شیره گیاه تازه)، گل ساعت (ریشه، برگ و گل)، سرخار گل(ریه)، مخلصه (سرشاخه های گلدار)، گل مغربی (دانه و گل و اعضای هوایی)، گل محمدی (گلبرگ)، تاج الملوک (دانه وگل)، اسطوخدوس(سرشاخه های گلدار و برگدار)، رزماری (برگ و سرشاخه های گلدار)، صبر زرد (برگ).لازم به ذکر است که این قسمتهای گیاهی در درمان اغلب بیماریهای کلیوی، جلدی،روده ای، تنفسی، قلب و عروق، التیام زخمها و سوختگیها، مواد آرایشی، تسکین اعصاب نقش ایفا می کنند. اطلاع رسانی و ترویج کشت و کار، حمایت صنعت طب سنتی و انجام تحقیقات در جهت افزایش مواد موثره قدم بلندی در استفاده از گیاهان دارویی بوده و باعث می شود، کشاورزان با اطمینان و رضایت خاطر بیشتری به کشت و کار گیاهان مورد نظر بپردازند



فوايد چغندر يا همان لبو
چغندر گياهي است، داراي برگ هاي پهن و درشت و گلوله مانند. اين سبزي به دو رنگ ديده شده: سفيد و قرمز مايل به بنفش.
ريشه چغندر، پيازي است. رنگ ريشه چغندر ممكن است زرد، سرخ و سفيد باشد. ريشه چغندر به صورت خام قابل استفاده و مصرف است و اغلب آن را پخته مصرف مي كنند كه همه به نام لبو آن را مي شناسند.
ريشه كلفت چغندر، مواد غذايي و به خصوص ساكاروز (شكر) را در خود ذخيره مي كند. برگ هاي چغندر هنگام روز در مقابل نور آفتاب، ساكاروز مي سازند و شب ها آن را به ريشه ها مي دهند. مقدار ساكارز در هر منطقه متفاوت است.
براي اولين بار، چغندر در مديترانه و جنوب غربي آسيا ديده شد. چغندر به عنوان غذا از 2000 سال قبل شناخته شده بود.
رومي ها و يوناني ها از اين سبزي به عنوان غذا استفاده مي كردند. يوناني ها براي خنك شدن خونشان، چغندر مصرف مي كردند.
فوايد چغندر و آب آن
1. چغندر در زمان هاي قديم به عنوان دارو مصرف مي شد. اين سبزي براي قلب، خون و هضم بهتر غذا بسيار مفيد مي باشد.
2. براي بعضي ها هضم چغندر ممكن است مشكل باشد. چغندر سرد و كنترل كننده صفرا مي باشد. چغندر باعث عملكرد بهتر خون، تميز كردن معده و روده مي شود.
3. چغندر، سرشار از كربوهيدرات، منبع خوب پروتئين و داراي مقدار زياد ويتامين و عناصر معدني و ريز مغذي ها مي باشد.
4. اين سبزي به عنوان منبع خوب فيبر شناخته شده است. چغندر فاقد چربي و كلسترول مي باشد.
5. چغندر براي جوان شدن بسيار مفيد است و بسياري از انواع ضعف ها را از بين مي برد و موجب تصفيه كردن خون مي شود و همچنين باعث تقويت سيستم ايمني و افزايش اكسيژن در بدن مي گردد.
6. نوشيدن روزانه 2 ليوان آب چغندر باعث كاهش فشار خون مي شود، پس براي افرادي كه از افزايش فشار خون رنج مي برند، بسيار مفيد مي باشد. گذشته از آن، آب چغندر درمان كننده سرطان مي باشد.
FPRIVATE "TYPE=PICT;ALT="

تحقيقات نشان داده است كه نيتريت موجود در آب چغندر وارد بزاق مي شود و با بزاق خورده مي شود. محيط اسيدي معده كمك مي كند تا به اكسيد نيتريك تبديل شود و به خون مي رود و موجب كاهش فشار خون مي شود و از بيماري هاي قلبي جلوگيري مي كند.
7. براي سرفه، تنگي نفس، سر درد و حتي براي تقويت غريزه جنسي مصرف مي شود.
8. چغندر جزو سبزيجات شيرين محسوب مي شود، زيرا شكر زيادي را نسبت به هويج و ذرت دارا مي باشد.
9. پزشكان يوناني براي بهبود مجروحان زخمي از برگ چغندر استفاده مي كردند.
10. برگ چغندر براي ناراحتي هاي كبدي بسيار خوب است. چغندر باعث به وجود آمدن رطوبت در رود مي شود و به اين وسيله از يبوست جلوگيري مي كند.
11. آنتي اكسيدان موجود در چغندر به تقويت بافت هاي بدن و سلامتي پوست كمك مي كند.
12. چغندر به طور طبيعي داراي مقداري آهن و اسيد فوليك مي باشد. به علت دارا بودن اين مواد، توانايي افزايش اكسيژن براي فعاليت هاي مختلف را دارد.
13. چغندر تاريخچه قديمي براي نيروبخشي دارد. اين سبزي هم در ساخت سلول ها و هم در بهبودي بعد از بيماري نقش بسزايي دارد. چغندر يك ماده مفيد براي هضم مواد غذايي مي باشد.
14. يكي از سبزيجاتي كه براي افراد دچار "سندرم گرسنگي" بسيار مفيد است، چغندر مي باشد.
15. چغندر جلوي ضعف، اغتشاش در خواب، رنگ پريدگي و زخم هاي زباني را مي گيرد.
16. اگر داراي موهاي خشك و زبر و يا دچار ريزش مو هستيد، حتما چغندر مصرف كنيد.
17. چغندر، ادرار آور و آرام كننده است.
18. مصرف چغندر بيماري جذام را از بين مي برد.
19. مصرف چغندر لكه هاي سفيدي كه در پوست بدن موجب مرض پيسي مي شود را از بين مي برد.
20. براي جلوگيري از اختلالات قاعدگي و براي باروري، چغندر بسيار مفيد است.
21. جوشانده چغندر براي درمان التهاب مثانه، يبوست، بواسير و بيماري هاي پوست مصرف مي شود.
22. مصرف برگ چغندر، آرام كننده است. پس براي افراد عصبي و براي جلوگيري از اضطراب بسيار مفيد است.
بياييد نعمات خداوند را به يكديگر ياد آوري كنيم.


فواید هویج
هویج تقویت کننده است . ضمنا تولید کننده املاح معدنی خون است . هویج ضد کم خونی ، همچنین هویج تعداد گلبون های قرمز خون را افزایش می دهد ، یکی از عوامل موثر در رشد بدن هویج است و در تنظیم کار روده بسیار موثر می باشد ، همچنین هویج ضد اسهال و در عین حال ضد یبوسیت نیز به شمار می رود . هویج ضد عفونت معده و التیام دهنده زخم معده است . تصفیه کننده خون و در نرم کرده سینه بسیار موثر است ، صفرا را رقیق می کند و ادرار آور است ، به همین خاطر در دفع سنگ کلیه و مثانه مفید می باشد .
از فواید دیگر هویج می توان به کرم کش بودن ، رفع قولنج و بواسیر اشاره کرد ، این گیاه از لحاظ برخورداری از خواص طبی با پرتقال برابری می کند ، از این رو در ایام گذشته ، هویج را پرتقال فقرا می نامیدند . همچنین به خاطر وجود کاروتن فراوان ، هویج ضد صفرا و بیماری های کبد است .
وجود ویتامین های A . B . C . D و مقداری ویتامین E که در افزایش قوای جنسی موثر است موجب شده است تا ریشه هویج در ردیف مهمترین مواد خوراکی قرار بگیرد . در درمان بیماری های پوستی مختلف نظیر خارش ، اگزما و سوختگی ها بسیار سودمند است .
برای رفع بیماری تنگی نفس و ضعف اعصاب بسیار مفید است و همچنین عطش را بر طرف می کند . هویج در درمان جوشهای صورت موثر است و نیز در معالجه رماتیسم ، نقرس ، کرم کدو و کم شیری مادران مفید است . هویج مقدار کلسترول خون را کم می کند .
هویج و کمپوت آن محرک نیروی انسانی است و دانه آن ادرار آور بسیار خوبی به شمار می رود ، هویج آرام بخش اعصاب است .
شیره هویج در جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی مفید است . هویج نیز مثل تمام سبزی ها چه بسا بیشتر از همه عمل روده ها را منظم کرده ، یبوست را برطرف می کند و مدفوع را بر عکس رژیم گوشتی نرم می کند ، به همین جهت بهتر است خوراکی هایی که از گوشت تهیه می شود با هویج همراه شود .
آب هویج مخلوط با شیر در معالجه بیماری گرفتگی صدا مفید است .

طبـق تحقیقات محقــقان، فقط به خاطر ویتامین C نیست که باید روزی یک عدد سیـب بـخوریم. دانشمنـدان خـواص ضـد سـرطانی مـواد شیمـیایی مختـلف موجـود در مـغـز و پـوست سیـب را بـررسی کـردند. و دریافته اند که این مواد شیمیایی تاثیراتی بسیار بالاتر از فقط ویتامین C دارد. این مواد شیمیایی، فلاوانوئید و پـلی فنول میباشد و تحقیقی که در مجله طبیعت منتشر شده است، خواص آنتی اکسیدانه آن را بررسی می کند.
آنتی اکسیدان ها با از بین بردن مولکول هایی که مسئول تخریب سلولها هستند و منجر به سرطان می شوند، از این بیماری جلوگیری به عمل می آورد. محققان دانشگاه کورنل در نیویورک، دریافته اند که خوردن 100 گرم سیب در روز، خواص آنتی اکسیدانه ای برای بدن تامین می کند که معادل له خوردن 1500 میلیگرم ویتامین C می باشد.
پروفسور کونگ یونگ لی، یکی از محققان این تحقیق، می گوید، "برخی از مواد شیمیایی ضد آلرژی نیز به حساب می آیند، برخی هم ضد سرطان، ضد التهاب، و ضد ویروسی هستند. الان دیگر به اندازه کافی سند و مدرک وجود دارد که با قطعیت بگوییم با خوردن یک عدد سیب در روز دیگر نیازی نیست نزد دکتر بروید."
برای آزمایش خواص ضد سرطانی موجود در سیب، محققان از سلول های سرطانی روده که در آزمایشگاه رشد کرده بود،، استفاده کردند.
آنها دریافتند که 50 میلیگرم از این مواد شیمیایی، که از پوست سیب گرفته شده است، تولید و تکثیر این سلول های سرطانی را تا %43 کاهش داده است. عصاره گرفته شده از مغر این میوه، تا %29 از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کرده است. یکی از تاثیرات مشخص تر آن زمانی است کشف شد که برخی از این مواد شیمیایی را بر روی سلول های سرطانی کبد امتحان کردند. سخنگوی انجمن تحقیقات مربوط به سرطان می گوید، "این تحقیق نشان می دهد که سیب تازه تاثیر آنتی اکسیدانه ای بالاتر از محتوی ویتامین C موجود در آن دارد. مکانیسم خواص حفاظتی میوه ها و سبزیجات هنوز مشخص نشده است و همچنین هنوز قطعاً ثابت نشده که سیب از میوه ها و سبزیجات دیگر پرفایده تر است." او توصیه می کند که افراد باید رژیم غذایی متعادلی داشته باشند که دز آن به میزان کافی از سبزیجات و میوه جات استفاده کنند.


فواید سیب:
1. افرادیکه از نقرس و رماتیسم رنج می برند، باید به طور مرتب سیب بخورند چون به درمان بیماری آنها کمک می کند.
2. خوردن دو عدد سیب در روز سطح کلسترول خونتان را تا %10 کاهش می دهد.
3. نوشیدن آب سیب، سه بار در روز، از ایجاد ویروس د ر بدن جلوگیری می کند.
4. یکی دیگر از فواید سیب برای افرادی است که مشکل معده دارند. اگر دچار مشکلات گوارشی هستید، قبل از غذا حتماً سیب بخورید.
5. سیب رنده شده مخلوط با ماست برای از بین اسهال مفید است.
نکات:
1. هیچگاه سیبی را که در جای خنک نگهداری نشده است را خریداری نکنید چون این میوه طی چند رو بیش از حد رسیده خواهد شد.
2. سیب باید سفت باشد. اگر با فشار دادن انگشت روی آن تورفتگی ایجاد شود، از خرید آن خودداری کنید.
3. سیب را در یخچال نگهداری کنید. درغیر اینصورت خیلی زود خراب خواهد شد.
4. برای جلوگیری از قهوه ای شدن سیب، روی قسمت های بریده شده آن کمی آبلیمو بمالید.
5. محققان کانادایی که روی 8 نوع مختلف سیب تحقیق میکردند، دریافته اند که نوع قدیمی سیب، که همان سیب قرمز است، حاوی مقدار بیشتر آنتی اکسیدان در پوست و مغز خود می باشد.



فواید سبزیجات
سفره غذایی ما ایرانی ها هر روز پر است از انواع مرغ، گوشت، لبنیات، برنج، ماهی و ...، به طوری که همه ما در روز دست کم یک بار از این مواد غذایی در وعده های غذایی خود استفاده می کنیم.
البته مزایای مرغ و ماهی و لبنیات بر کسی پوشیده نیست، اما نکته قابل توجه نقش کمرنگ مصرف سبزیجات در رژیم غذایی خانواده ها است. شاید پروسه خرید، پاک کردن و شستن سبزیجات به ویژه در هفته های اخیر که احتمال ابتلا به وبا نیز افزایش یافته است، آنقدر مقوله پیچیده و وقت گیری است که باعث شده اغلب ما به طور کلی قید مصرف سبزیجات را بزنیم و این منبع غذایی سرشار از انواع ویتامین ها را از وعده غذایی مان حذف کنیم. البته اگر شانس داشتن یک همسر کدبانو یا یک مادر خانه دار را در خانواده داشته باشید هرگز لذت خوردن سبزی تازه به همراه غذا را از دست نمی دهید.
فواید بی شمار سبزیجات بر کسی پوشیده نیست، اما شاید همان بحث طولانی بودن خرید تا مصرف آن نقش سبزیجات را در رژیم غذایی خانواده ها کمرنگ کرده است. در این گزارش سعی می شود شما را تا حدودی با فواید انواع سبزی آشنا کنیم تا شاید پیچیده بودن پروسه خرید تا مصرف سبزی را به جان بخرید و این منبع سرشار ویتامین ها را به سفره غذایی خود بیشتر راه بدهید.
اولین نکته در مورد سبزیجات، میزان کالری پایین آنها است. بنابراین به افرادی که رژیم های لاغری می گیرند مصرف سبزیجات توصیه می شود.
از سوی دیگر چربی سبزیجات نیز بسیار پایین و فاقد کلسترول است، از این رو می تواند از بروز بیماری های قلبی در افراد جلوگیری کند.
سبزیجات دارای سدیم پایینی هم هستند. سدیم بیش از حد، باعث بروز فشار خون در افراد می شود. علاوه بر آن سبزیجات منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی می باشند و از بروز انواع سرطان ها جلوگیری کنند.
مواد فیبردار نیز به وفور در سبزی ها یافت می شود به همین دلیل مصرف سبزیجات ریسک ابتلا به سرطان روده را نیز کاهش می دهد.
در زیر به خواص برخی سبزی ها به طور اختصار اشاره می شود.
کاهو
کاهو از سبزی هایی است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف غذایی نیز دارد.
کاهو خون را صاف و تمیز می کند و خواب آور و آرام بخش است.
کاهو از آنجا که دارای آهن فراوان است از طبیعی ترین درمان های کم خونی است. همچنین برای تقویت بینایی و ضعف اعصاب نیز موثر است.
کاهو ضدیبوست و خشکی مزاج است و چهره را با طراوت می کند.
علاوه بر آن کاهو ملین و ادرارآور است و برای معالجه یرقان، انسداد مجاری طحال و کبد نیز موثر است.
کلم
کلم گیاهی با تنوع زیاد است. کلم برگ، کلم بروکل، کلم پیچ، کلم قمری و کلم بروکلی از انواع کلم ها هستند.
انواع کلم منبع غنی ویتامین C، A و اسید فولیک است و عناصری مانند گوگرد، فسفر و کلسیم نیز به وفور در آن یافت می شود. از مهم ترین خواص این خانواده می توان به تاثیر آنها در پیشگیری از سرطان اشاره کرد. این خاصیت به دلیل وجود مواد آنتی اکسیدان در این خانواده است.
مطالعات نشان می دهد افرادی که از سبزیجات خانواده کلم زیاد مصرف می کنند کمتر به سرطان کولون مبتلا می شوند.
کرفس
کرفس گیاهی است علفی. این گیاه کلیه و مثانه را تمیز می کند و همچنین ملین است. دانشمندان معتقدند که کرفس بهترین ماده غذایی برای جلوگیری از عفونت مجاری ادرار و بالا رفتن اسید اوریک است.
جالب است بدانید کرفس بوی بد دهان را نیز از بین می برد. از دیگر خواص کرفس می توان به خاصیت تقویت کنندگی معده و اعصاب اشاره کرد. همچنین خوردن کرفس حافظه را زیاد و قلب را پاک می کند کرفس در افزایش شیر مادر نیز موثر است.
اسفناج
اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است. همچنین حاوی مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، کلروفیل و ... دارد.
اسفناج به دلیل داشتن منیزیم از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند.
اسفناج در پایین آوردن تب، رفع ورم روده کوچک، درمان یبوست، لاغر شدن و رفع تشنگی موثر است. این سبزی همچنین هضم غذا را تسریع می کند و بهترین دارو برای افرادی است که مبتلا به کم خونی هستند.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین B2، B1، A و C، آب، املاح و مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، مس، روی، آرسفیک و کبالت است.
مصرف گوجه فرنگی سبب کاهش ابتلا به سرطان لوزالمعده و پروستات می شود. کیلو پن موجود در گوجه فرنگی مانع ایجاد کلسترول در خون می شود و از این رو از بروز حملات و بیماری های قلبی جلوگیری می کند. مصرف گوجه فرنگی ضامن سلامت و شادابی پوست بدن به ویژه صورت است. نکته جالب اینکه گوجه فرنگی داروی مناسبی برای رفع عصبانیت است و مصرف مداوم آن سیستم عصبی بدن را تقویت می کند. گوجه فرنگی به علت داشتن فیبر در کاهش وزن نیز موثر است.
فلفل
این دسته از سبزی ها از فلفل سبز دلمه ای گرفته تا فلفل تند قرمز، دارای خواص مفیدی برای بدن هستند. افزایش جریان خون، تحریک سیستم عصبی، افزایش اشتها و رهایی از سوء هاضمه از جمله خواص این سبزیجات است. همچنین این گیاه باعث کاهش کلسترول خون و کاهش شدت سیگنال های درد در بدن می شود و از انعقاد خون در رگ ها نیز جلوگیری می کند.
ریحان
ریحان سبزی معطر و بادشکن است. این گیاه اگر چه به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا استفاده می شود ولی خواص درمانی نیز دارد.
ریحان آرامش دهنده اعصاب است و برای سردردهای عصبی بسیار موثر است. همچنین گیاهی نشاط آور است. ریحان ضد دل پیچه است و از اسهال نیز جلوگیری می کند.
نگهداری سبزیجات
برای آنکه سبزیجات شما از جمله کاهو زرد و پلاسیده نشود. جایگاه مخصوص نگهداری سبزیجات را در یخچال با حوله کاغذی یا دستمال سفید بپوشانید. کاغذ رطوبت اضافه را جذب کرد و سبزیجات و میوه ها را برای مدت بیشتری تازه نگه می دارد. یا چند قطعه اسفنج خشک در قسمت مخصوص سبزیجات قرار دهید. اسفنج خشک مانند کاغذ رطوبت را جذب می کند و از فاسدشدن میوه ها و سبزیجات برای مدتی جلوگیری می کند.
بیرون راندن حشرات از سبزیجات
برای آنکه حشرات را از سبزیجاتی مانند گل کلم و کلم و ... بیرون برانید، مدت 15دقیقه آن را در آب سردی که با چند قاشق چایخوری نمک یا سرکه مخلوط کرده اید، قرار دهید.
بوی مطبوع سیر
برای آنکه سالاد خوشمزه ای داشته باشید یک حبه سیر را له کرده، قبل از آنکه اجزای سالاد را در ظرف بریزید، سیر را به اطراف ظرف بمالید، سالاد شما طعم مطبوعی از سیر به خود خواهد گرفت.
گشنیز
این سبزی نیز معطر است. خوردن گشنیز با غذا از ترش کردن جلوگیری می کند و جلوی مسمومیت های غذایی را می گیرد. برای برطرف کردن بوی بد دهان نیز موثر است. همچنین این سبزی ضد نفخ است و دل درد را برطرف می کند. مصرف گشنیز برای دهان و دندان نیز مفید است و درد دندان را برطرف می کند.
نعناع
نعناع علاوه بر کمک به هضم غذا باعث می شود افراد حالت هوشیاری و بیداری خود را حفظ کنند. نعناع آرام بخش نیز هست.
کنگر
کنگر منبع غنی پتاسیم، آهن، فولات، کلسیم، ویتامین B1، سدیم و فیبر است. این سبزی برای دستگاه گوارش مفید است و به هضم غذا کمک می کند. کبد را در برابر عفونت حفظ می کند و خاصیت مسهلی نیز دارد. این سبزی خطر ابتلا به سرطان روده باریک را کاهش می دهد و پوست را نیز در برابر سرطان محافظت می کند.
چغندر
چغندر سرشار از کربوهیدرات، منبع خوب پروتئین و دارای مقدار زیادی ویتامین و عناصر معدنی است.
فاقد چربی و کلسترول است و منبع جذب فیبر شناخته شده است. آنتی اکسیدان موجود در چغندر به تقویت بافت های بدن و سلامتی پوست کمک می کند. جلوی ضعف، اغتشاش در خواب، رنگ پریدگی و زخم های زبانی را می گیرد. همچنین ادرار آور و آرام کننده است. چغندر موجب تصفیه خون می شود و از بیماری های قلبی نیز جلوگیری می کند.
سیر
قند خون را کاهش می دهد، اثر سمی نیکوتین حاصل از دود سیگار را برطرف می کند، کم کردن چربی خون، کاهش فشار خون، ضد سرطان، ضد اسهال، ضد سل ریوی، ضد آماس کبد، تسکین دردهای قلبی، درمان واریس، ضدعفونی کننده معده، نشاط آور قلب، پاک کننده مجاری تنفسی و هزاران خاصیت دیگر از جمله فواید بی شمار این گونه سبزی است
جستجوي كلمه كليدی در گوگل: است, ویتامین, این, های, شود, برای, گیاهان, چغندر, کند, مصرف, استفاده, دارویی, بدن, نیز, شده, جلوگیری, سبزیجات, خون, باشد, مواد.
اطلاعات
براي ارسال نظر، بايد در سايت عضو شويد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به پارسیان سرور می باشد

آرشیو

» مهر 1393 (12)
» شهريور 1393 (6)
» مرداد 1393 (13)
» تير 1393 (10)
» خرداد 1393 (2)
» ارديبهشت 1393 (6)
» فروردين 1393 (1)
» اسفند 1392 (5)
» بهمن 1392 (8)
» دي 1392 (8)
» آذر 1392 (9)
» آبان 1392 (4)
» مهر 1392 (7)
» شهريور 1392 (6)
» مرداد 1392 (20)
» تير 1392 (21)
» خرداد 1392 (11)
» ارديبهشت 1392 (9)
» فروردين 1392 (1)
» اسفند 1391 (6)
» بهمن 1391 (25)
» دي 1391 (39)
» آذر 1391 (15)
» آبان 1391 (18)
» مهر 1391 (10)
» شهريور 1391 (14)
» مرداد 1391 (11)
» تير 1391 (16)
» خرداد 1391 (24)
» ارديبهشت 1391 (9)
» فروردين 1391 (5)
» اسفند 1390 (10)
» بهمن 1390 (21)
» دي 1390 (12)
» آذر 1390 (16)
» آبان 1390 (8)
» مهر 1390 (11)
» شهريور 1390 (15)
» مرداد 1390 (4)
» تير 1390 (9)
» خرداد 1390 (5)
» فروردين 1390 (12)
» اسفند 1389 (26)
» بهمن 1389 (47)
» دي 1389 (87)
» آذر 1389 (131)
» آبان 1389 (31)
» مهر 1389 (36)
» شهريور 1389 (20)
» مرداد 1389 (15)
» تير 1389 (12)
» خرداد 1389 (22)
» ارديبهشت 1389 (21)
» فروردين 1389 (27)
» اسفند 1388 (28)
» بهمن 1388 (10)
» دي 1388 (12)
» آذر 1388 (14)
» آبان 1388 (20)
» مهر 1388 (18)
» شهريور 1388 (39)
» مرداد 1388 (59)
» تير 1388 (11)
» خرداد 1388 (18)
» ارديبهشت 1388 (33)
» فروردين 1388 (19)
» اسفند 1387 (18)
» بهمن 1387 (28)
» دي 1387 (43)
» آذر 1387 (13)
» آبان 1387 (32)

روز شمار

<    «  مهر 1393  »    >
شيدسچپج
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
 

نظرسنجی


عالي
خوب
متوسط
بد


آمارسایت